fbpx

Årets turismpris delas ut av

Årets Turismpris delas årligen ut till företag, organisationer eller föreningar som genom föredömliga insatser i nytänkande, företagande, hållbarhet, kvalitet och internationalisering har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Priset belönar utvecklingsinsatser såväl som långvarigt, framgångsrikt arbete och lönsamhet.

Priset utses av en jury bestående av Smålands Turisms styrelse och vinnaren vinnaren blir även Jönköpings läns kandidat till ”Stora Turismpriset” i Sverige.

De nominerade är:

abloc

”Med ursprung ur föreningslivet, kärleken till cykling som grundläggande drivkraft och en obeveklig tro på sin instinkt, har Abloc utvecklat ett starkt varumärke inom cykelbranschen. De har gång på gång visat att de är villiga att frikostigt dela med sig av sin kunskap för att hjälpa andra aktörer utvecklas och växa.

 

Med stor kärlek för destinationen har Abloc förstått vikten av att samverka och bygga nätverk med företag för att skapa den kompletta cykelupplevelsen. Ett exempel på det är att Abloc i samarbete med boendeanläggningar etablerat exportmogna helhetsupplever som öppnat upp för cykelturismen i länet och skapat stort intresse bland utländska researrangörer. Ett innovativt arbetssätt och öppet sinne för nya idéer och samarbeten har lagt en stabil grund för att förverkliga drömmar, som till exempel Abloc Winter Challenge.”

wallby säteri

”Wallby säteri har med kreativitet och ett medvetet långsiktigt strategiskt arbete utvecklat ett tydligt koncept inom natur- och matturism. Genom öppenhet mot både omvärlden och globala trender har de omformat verksamheten till att bli en hållbar, exportmogen helhetsupplevelse där naturen och platsen står i fokus. Värdskap i världsklass genomsyrar Wallby säteri och genom utbildning och samverkan på det lokala planet skapas även nya arbetstillfällen.

 

Måltidsupplevelsen ”The Edible Country” kombinerar genuint småländska smaker och naturupplevelser i en sällan skådad samklang. Vid Skirösjöns strand bjuder Magnus Nyman på en platsunik meny som ändras efter årstiderna och naturens skafferi.  Genom att värna och ta tillvara på det lokala skapar Wallby säteri en alldeles särskild upplevelse för varje tillfälle.”

store mosse nationalpark

”Store Mosse som nationalpark är en viktig dragare i länet och de har de senaste åren genomgått stora förändringar och öppnat upp verksamheten för att utveckla sin produkt. Under 2019 fokuserade man på att få in fler externa aktörer att bedriva verksamhet i nationalparken. Genom intresseträffar och utbildningar har Store Mosse verkat för att fördjupa kunskapen och förståelsen för området. Arbetet resulterade i att nya avtal skrevs med entreprenörer som nu ska addera ytterligare till upplevelsen på Store Mosse och göra den tillgänglig för fler målgrupper. Man har även öppnat upp för att ta in entreprenörer som vill driva och utveckla boendeverksamheten inom nationalparken och utveckla naturturismen. Genom att vidta dessa åtgärder har Store Mosse tagit stora steg för att utveckla en helhetsupplevelse som lockar till nationalparken.”

Missa inte vem som vinner!

Stäng meny