Årets innovation

Delas ut av

Om priset

Almi och Science Park har instiftat ett pris för att stärka regionens innovationskraft och tillväxt i näringslivet. Priset skall belöna kreativa idéer som omsätter nya möjligheter i praktiken. En nomineringsrunda genomföras där alla har möjlighet att nominera sin kandidat. Självfallet kan man nominera sig själv eller sitt företag. Av alla nomineringar kommer tre finalbidrag att väljas ut av en jury.

Vem kan få priset? Kriterierna är att ett företag eller person uppfyller följande:
– Har max 250 anställda.
– Tagit fram en kreativ och nyskapande tjänst eller produkt.
– Innovationen skall vara kommersiellt gångbar eller skapa en stor samhällsnytta.

De nominerade:

FM Technology AB

”Genom en effektiv styrning av fastigheter kan betydande driftbesparingar göras som även leder till en bättre miljö. FM Technology har på kort tid fått kommersiell framgång, både i Sverige och utomlands. Företagets smartahemplattform kombinerar egenutvecklade produkter med externa leverantörer och gör det möjligt att styra allt från värmen till dörrlåsen. Med sensorer och AI-styrning finns det många möjligheter att låta huset styra sig själv för att optimera underhållet och energiförbrukningen. Plattformen har en stor potential att bli en standardlösning i nybyggda hus runt om i världen.”

Qnister AB

”I samband med att den nya dataskyddsförordningen, GDPR, var i antågande insåg juristerna bakom Qnister att det fattades ett strukturerat verktyg där kunderna själva skulle kunna jobba med att uppfylla regelverket. Resultatet blev verktyget Qnister GDPR, en molntjänst där kunderna inte behöver vara jurister för att själva förstå vad som ska göras. Marknaden var inte sen att anamma tjänsten, vilket har lett till kommersiell framgång för Qnister i hela landet, med potential att bli stora även i Europa.”

Progressive Safety AB

”Vid den stress som oftast uppstår vid brand är det inte ovanligt att man griper över både mothåll och utlösningsgrepp vilket blockerar sprinten och försenar släckningen. Genom att installera E-Z Pin på vanliga handbrandsläckare elimineras problemet och säkerhetssprinten kan avlägsnas enklare, snabbare och effektivare. E-Z Pins unika patenterade design gör att den passar de flesta handbrandsläckare på marknaden. Den är etablerad på den nordiska marknaden genom ledande leverantörer av brandsläckare.”

Missa inte vem som vinner!

Följ galan på sociala medier!
Stäng meny