Årets goda kraft

Delas ut av

Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft! Känner du en riktig eldsjäl, förebild eller hjälte i vardagen? Eller har du ett initiativ som gör skillnad i samhället och skapar inspiration till förändring som du vill lyfta fram?

Priset Årets Goda kraft går till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Kriterier som nomineringen ska bygga på:
– En person eller flera personer som har ett starkt lokalt engagemang
– En person eller flera personer som inspirerar till ett hållbart samhälle
– Ett initiativ som gjort skillnad för en eller flera personer
– Konkreta resultat som insatserna lett till

De nominerade:

Jan Stenwall

Idrottsledare Huskvarna 
AIK-Brottning

”Jan har under närmare 50 år varit aktiv inom föreningslivet och då i synnerhet som ledare inom brottning. Han vill att alla ska känna sig välkomna och delta efter sina egna förutsättningar. I såväl medgång som i motgång är Jan positiv och håller ett gott humör, är en inspirerande ledargestalt och god förebild. Han uppmuntrar även de som inte är så duktiga och framgångsrika till att känna att de duger, efter mottot ”Alla kan kanske inte – men alla kan försöka.”

Maria Lillieström och Maria Jansson

Torpa Parkloppis

”Genom engagemang och ideella krafter har Maria Lillieström med sina vänner, bland annat med Maria Jansson på bild, skapat en plats för hållbarhet och lokal anknytning. Torpa Parkloppis är en dag fylld av glädje och gemenskap där Idas Park blir en plats för Jönköpingsbor att fynda, umgås, äta god mat och njuta av skön musik. Ett initiativ som satt färg på denna del av staden. Saker får nytt liv, människor tjänar en slant och allt eventuellt överskott går oavkortat till projekt som bidrar till ett bättre samhälle.”

Marc Svensson

Lärare Strandskolan

”Marc har arbetat inom skolans värld de senaste 25 åren och brinner för att så många barn som möjligt ska lyckas i skolan. Hans mål är att eleverna ska kunna avsluta grundskolan med rak rygg och en stark tro på sig själva. Han har genom omtanke, värme och genuint intresse en förmåga att inspirera barn att vilja lära sig. Marc bidrar till att kommande generationer lär sig, förstår och agerar hållbart.”

Missa inte vem som vinner!

Följ galan på sociala medier!
Stäng meny